Bill Fay: Salt of the Earth

Harva ihminen maailmassa tekee niin lämpimän kaunista ja koskettavaa musiikkia kuin brittiläinen folk-artisti Bill Fay. Salt of the Earth hipoo pysäyttävyydessä täydellisyyttä, kauniin riisuttu kappale on tasavertainen Johnny Cashin American Recordings -balladien, Nick Caven herkimpien kappaleiden tai Patti Smithin tunnelmointipalojen kanssa, jopa Paul McCartney olisi iloinen, jos onnistuisi vielä säveltämään näin hienon kappaleen – niin suurta on Bill Fayn musiikki.

Fayn tarinakin on vertaansa vailla: Hänen debyyttialbuminsa julkaisusta tulee tänä vuonna kuluneeksi 50 vuotta, silti liian harva yhä hänet tietää. Fay katosi kakkosalbuminsa (1971) julkaisun jälkeen musiikilliselta kartalta vuosikymmeniksi, kunnes hänet ”löydettiin” tällä vuosituhannella uudestaan.

Salt of the Earth on tulevana perjantaina 17.1. julkaistavan Countless Branches -levyn kolmas single ja toinen Päivän Biisi, tuleva levy voi hyvinkin olla yksi alkuvuoden parhaita albumeita ja mikäli kappaleiden taso on näin komea, puhumme helposti koko vuoden parhaimmasta levystä.


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.