Bill Fay: Filled With Wonder Once Again

Brittiläinen folk-artisti Bill Fay julkaisi vuosina 1970 ja 1971 kaksi pitkäsoittoa, levyt eivät juuri myyneet ja mies katosi vuosikymmeniksi musiikkimaailmasta, mutta Deram-levy-yhtiölle julkaistut albumit kasvoivat hitaasti kulttiklassikoiksi.

Vuonna 2005 Fayn kulttilevyt julkaistiin remasteroituina ja laajennettuina versioina hitusen isommalla hehkutuksella uudestaan, myös hänen julkaisematta jäänyt kolmosalbumi julkaistiin, mutta vuonna 2012 Bill Fay palasi Dead Oceansin julkaiseman nelosalbuminsa Life is People myötä musiikkimaailman tietoisuuteen isommin kuin koskaan. Tunnelmallinen albumi sai kriitikoilta järjestäen ylistystä ja oli korkealla monen arvostetun median vuoden levyt -listoilla.

Vuoden 2015 albumi Who Is Sender oli sekin mainio, vaikkei räjäyttänyt Life Is Peoplen tavoin pankkia.

Ensi vuonna tulee kuluneeksi tasan 50 vuotta Bill Fayn debyyttialbumin julkaisusta, silti Bill Fay tuntuu yhä tuoreen elinvoimaiselta artistilta, siitä todisteena tämä tammikuun 17. päivä julkaistavan Countless Branches -levyn vakuuttava ensimmäinen single.


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.