Greg Dulli: Pantomima

Afghan Whigs -legenda Greg Dulli on monelle meistä lähes jumaltason tunteiden tulkki. Sub Popille 90-luvun alussa levyjä julkaissut yhtye erosi muista Seattle-aallon nostamista yhtyeistä soul-vaikutteillaan (ja tietty sillä, ettei ollut Seattlesta). Afghan Whigs julkaisi 90-luvulla nipun aikaa yhä kestäviä klassikkoalbumeita ja saavutti maagisen kulttimaineen.

2000-luvulle tultaessa Dulli perusti The Twilight Singers -yhteen, jonka kanssa hän julkaisi viusi levyä ja vuonna 2005 sen yhden ja ainoan sooloalbuminsa Amber Headlights, joka oli enemmänkin Twilight Singers -väliprojekti. Vuonna 2008 Dulli ja Screaming Trees -legenda Mark Lanegan julkaisivat The Gutter Twins -nimellä legendaarisen yhteisalbumin.

Nyt Greg Dulli ilmoittaa tämän mielettömän uuden soolosinglensä myötä julkaisevansa helmikuun 21. päivä ”ensimmäisen virallisen sooloalbuminsa” ja me kaikki fanit polvistumme!

Tuleva Random Desire –levy kuulostaa jo ensimmäisen maistiaisen perusteella järkälemäisen suurelta levyltä, ehkäpä sieltä on taas uusi mestariteos tulossa… Pantomima kuulostaa kadonneelta Afghan Whigs -helmeltä ja kun Dulli on kertonut levyn saaneen inspiraatiota Princen ja Todd Rundgrenin musiikista, odotamme ihmeitä.

Dulli vastaa pääosin yksin levynteosta, mutta apuna ovat olleet Afghan Whigs -kitaristi Jon Skibic, multi-instrumentalisti Rick G. Nelson, Mathias Schneeberger (Twilight Singers), pedal steelia ja bassoa soittava Dr. Stephen Patt ja rumpali Jon Theodore (Queens of the Stone Age, The Mars Volta).


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.