Baxter Dury: Slumlord

Kappale rullaa kaihoisasti kuin Rolling Stonesin Miss You tai Dexy’s Midnight Runnersin ja Ian Dury & The Blockheadsin klassikot ja miksei myös kuin The Streets letkeimmillään. Elämän ylä- ja alamäkiä on nähty, rytmi kulkee veressä ja oma paksulla lontoolaisaksentilla varustettu tarinankertojan tyyli on lohduttavan mukaansatempaava.

Slumlord on lämmin tarina unohdetun lähiön röökiltä ja vanhalta viinalta haisevasta päälliköstä, joka parhaina päivinään on, ainakin omassa päässään, kulmakunnan kuningas, vaikka hana vuotaa vettä, vessanpöntön kansi on jo ajat sitten kadonnut, eikä kukaan ole vuosiin jaksanut tuhkakuppinakin toimivaa pönttöäkään pestä.

Slumlord on ensimmäinen single 20. maaliskuuta julkaistavalta The Night Changers -albumilta, jolla Duryn lisäksi ovat vahvasti mukana aikaisemmilta levyiltä tutut Madeline Heart, Rose Elinor Dougall ja Delilah Holliday, sekä uutena biisinkirjoitusapuna Shaun Paterson. Dury on tuottanut levyn yhdessä luottokumppaninsa Craig Silveyn (Arcade Fire, John Grant, Artic Monkeys) kanssa.


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.