Vegyn: Debold

Viime perjantaina taidettiin julkaista yksi loppuvuoden mielenkiintoisimmista elektronisen musiikin albumeista, lontoolaistuottaja Vegynin debyytti Only Diamonds Cut Diamonds on nimittäin todellinen timantti, ehkä jopa koko vuoden 2019 parhaita albumeita.

Vegyn, eli 25-vuotias Joe Thornalley, on Frank Oceanin luottokaveri, hän oli vahvasti mukana Oceanin menestysalbumilla Blonde, on Oceanin Beats1-radio-ohjelman Blonded RADIO:n juontaja ja yksi Oceanin uuden PrEP+-klubin dj:stä. Debyyttilevyä kuunnellessa ymmärtää Oceania, Vegyn on yksinkertaisesti nero, täydellisen hiomaton timantti, viattoman ja vaivattoman kuuloinen tuleva mestari.

Vegynin musiikista tulee mieleen Boards of Canadan tyyliset lempeät fiilistelynerot, paljon hänessä on samaa pehmeyttä ja leikkisyyttä kuin vuosituhannen vaihteessa vaikuttaneessa Lemon Jellyssä ja paljon sitä samaa maagisuutta kuin J Dillan Donutsissa.

Only Diamonds Cut Diamonds on täydellinen kokonaisena albumina, mutta myös biisi kerrallaan. Päivän Biisinä levyltä kuullaan letkeä Debold.


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.