STINAKO: Portit

STINAKO:n eilen julkaistu soolodebyytti Ikuisuus on, varsinkin näinä aikoina, harvinaislaatuisen kunnianhimoinen, jylhä ja surullinenkin suomalainen albumi. Ikuisuus on albumi, joka vaatii pysähtymistä, se on albumi, jonka vierellä istumiseen tarvitsee voimia. Levy on täynnä jylhää ja kaunista surua, haikeutta ja ihanan perisuomalaista synkkyyttä, samalla se on kuitenkin lämmin kuin yksinäisen mökin takkatuli tai hautausmaan kynttilä.

STINAKO, eli Color Dolor -yhtyeen Teosto-palkittu laulaja-lauluntekijä Stina Koistinen, on yksi tämän hetken vahvimpia suomalaisia ääniä, vahva mutta hauras, ajaton mutta täysin kiinni ajassa ja jopa tulevaisuudessa, valitettavan harvinaislaatuinen taiteilija nyky-Suomessa.

Toisena Päivän Biisinä levyltä kuullaan surullisen kaunis erokappale Portit, joka on Kun viimein saavuit -kappaleen ohella se levyn suurin helmi. STINAKO:n musiikki on sykähdyttävimmillään minimalistisen riisuttuna, silloin kun seurana on vain kaihoisa piano ja laulu.


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.