Desert Sessions: Crucifire

Josh Hommen vuonna 1997 aloittama Desert Sessions palasi komeasti aavikon tomuista globaaleille pelikentille muistuttamaan meitä siitä, että juurevaa rock & rollia voi yhä viedä uusille kiertoradoille.

Hommen luotsaamassa stoner- ja aavikkorockin superkollektiivissa ovat vuosien saatoissa jammailleet muun muassa Kuyss- ja QOTSA-bändikaverit Brant Bjork, Nick Oliveri, Mark Lanegan, Alain Johannes ja Chris Goss sekä iso liuta nimekkäitä rokkareita PJ Harveystä Soundgardenin ja Monster Magnetin kaltaisten yhtyeiden jäseniä.

Uudelle Desert Sessionsille Homme on kasannut ryhmän, jossa soittavat Primus-yhtyeen Les Claypool, ZZ Topin Billy Gibbons, Scissor Sistersin Jake Shears, Royal Bloodin Mike Kears, Warpaint-rumpali Stella Mozgawa, Autolux-rumpali Carla Azar, luottokitaristi Matt Sweeney, näyttelijä/koomikko Matt Berry, mystinen Töôrnst Hülpft (joka huhujen mukaan on Dave Grohl) sekä Libby Grace.

Päivän Biisinä kuultava pariminuuttinen Crucifire on täydellisen energisesti svengaava riffihelmi, joka muistuttaa ajasta, jolloin QOTSA löi itsenä lopullisesti kakkos- ja kolmosalbumeillaan koko maailman tietoisuuteen. Vokaaliosuudet hoitaa Royal Bloodin Mike Kears ja falsettoaan taustalla tykittelee Scissor Sistersin Jake Shears.

Desert Sessions 11 & 12 on yksi vuoden kovimmista rokkilevyistä, josta varmasti ensi viikolla kuullaan vielä toinenkin Päivän Biisi.


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.