John Coltrane: Blue World

Viime vuonna julkaistiin aikaisemmin julkaisematon albumi Both Directions Now jazzin ehkäpä suurimmalta mestarilta John Coltranelta, vuonna 1964 nauhoitettu sessio oli upea ja oli erittäin harvinaista, että Coltranelta enää löytyy ylipäätänsä mitään julkaisematonta studiomateriaalia. Nyt julkaisematonta materiaalia on kuitenkin löytynyt lisää ja Päivän Biisinä kuullaan maaginen ja aikaisemmin julkaisematon kappale Blue World.

Vuonna 1964 kanadalainen ohjaaja Gilles Groulx lähestyi Coltranea ja pyysi tätä tekemään soundtrackin elokuvaansa Le chat dans le sac. Heinäkuussa 1964, Crescent– ja Love Supreme -albumeiden nauhoitusten välissä, Coltrane meni klassisen kvartettinsa – pianisti McCoy Tyner, basisti Jimmy Garrison ja rumpali Elvin Jones – kanssa Van Gelder Studioille.

Coltrane nauhoitti Groulxille 37-minuuttisen session, joka sisälsi uusia versioita aikaisemmin tehdyistä klassikoista ja tämän Blue Word -kappaleen. Rudy Van Gelder miksasi session laatukuntoon 24. heinäkuuta 1964 ja Groulx otti master-nauhan mukaansa Kanadaan. Lopulta Groulx käytti sessioista elokuvassaan vain 10 minuuttia ja sessioista ollut alkuperäinen master-nauha jäi vuosikymmeniksi unholaan

Impulse! julkaisee tuon koko 37-minuuttisen session täyspitkänä levynä 27. syyskuuta, esimakuna siitä saamme fiilistellä tätä mestariteosta.

Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.