Matti Johannes Koivu: Aurinko ja tuuli

Kuva: Tero Ahonen

Matti Johannes Koivu on ihana laulaja-lauluntekijä, jonka sofistikoitunut, vakava ja pieniä yksityiskohtia myöten harkitusti tehty musiikki vaatii aina pysähtymistä ja keskittymistä. Koivun musiikki ei kosiskele, se on henkilökohtaista ja se on juuri sellaista kuin Koivu ihmisenä itse on. Vain kerran Matti Johannes Koivu on tehnyt jotain hitusen kepeämpää ja ei niin loppuun asti mietittyä, Koivun kepeähkön tyylikäs Irwin-coverlevy nosti miehen suuremmankin kansan suosioon ja hän meinasi jäädä covereidensa vangiksi.

Kauniin riisuttu ja hitaan akustisesti kasvava Aurinko ja tuuli on todella todella tyylikäs ensimmäinen single syyskuun 13. päivä julkaistavalta levyltä Luonnos. Levyllä Koivu on hionut tulkintaansa kohti akustisempaa suuntaa ja ainakin tämän ensimmäisen singlen perusteella suunta on juuri oikea, akustisesti Koivu on täysin omassa elementissään. Kappale kasvaa tyylikkäästi jousilla ja haikeasti halaavalla pianolla, koivumaisen täydellisen silauksen kappaleelle antaa todella pieni sipaisu autotunea pariin sanaan.

Matti Johannes Koivu lähtee syksyllä kiertämään Suomea viulisti Aili Järvelän ja kontrabasisti Topi Karvosen kanssa, näitä keikkoja ei varmasti sovi missata.

Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.