Jeffrey Lewis & the Voltage: LPs

Sarjakuvapiirtäjänä ja antifolk/indie/garagerock-hurupäänä pitkän uran tehnyt newyorkilainen Jeffrey Lewis räväyttää tiskiin käsittämättömän ihanan feel good -anthemin meille kaikille LP-levyjen keräilyyn joskus hurahtaneille sekopäille.

Varsinkin näin 70-luvulla syntyneenä voin samaistua kappaleen tarinaan lähes täysin. Lewis käy läpi aikajanalla läpi sairastarinaansa, alkaen halvoista classicrock-vinyyleistä, 90-lukuun, löytöihin aina nykyaikaan, jolloin liian usein on enää vaikea saada kiksejä LP-levylaarien pläräilystä, koska hinnat ovat taivaissa ja ihan kaikista tupataan uusintapainokset. Kappaleen lopussa Lewis antaa hyvän vinkin: nykyään parhaat löydöt löytyvät käytettyjen cd-levyjen hyllyistä.

Musiikillisesti LPs rullaa kuin paraskin B-52’s-kappale, itselleni tulee mieleen oma 90-luvun halpa vinyylilöytö Ben Vaughn.

Nerokkaan höhlä biisi, jolle on tehty myös ansaitsemansa video. Videolla muuten uruissa Frankie Cosmos -yhtyeen Greta Kline (kohta sen Pitchfork ja muutkin huomaavat).


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa