Iggy Pop: James Bond

Iggy Pop julkaisi eilen ensimmäisen kunnon maistiaisen syyskuun 6. päivä julkaistavalta uudelta albumiltaan Free. Aikaisemmin julkaistu levyn introbiisi lupaili jotain ihmeellistä ja nyt James Bond lunastelee noita odotuksia ihanasti.

Vaikka olen monesta paikasta lukenut James Bondin olevan Iggy Popilta täysin uusi aluevaltaus olen asiasta täysin eri mieltä – James Bond on eräänlainen 2000-luvun Iggy Popin tiivistymä, jossa yhdistyvät Avenue B:n (1999) tumma syvällisyys, chanson-levyjen Preliminaires (2009) ja Aprés (2012) tietynlainen leikkisyys sekä Josh Hommen kanssa tehdyn Post Pop Depressionin (2016) viisaan valtiomiehen tyylillä totetettu vakuuttava ja oman arvonsa tunteva nerokkuus.

Tuleva levy saattaa olla hyvinkin jälleen yksi Iggy-klassikko.

Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.