HAIM: Summer Girl

Kesä ei ole vielä lähelläkään ohi, sen todistaa HAIM tällä haikeasti rullaavalla ja Lou Reedille syvään kumartavalla nerokkaalla uudella singlellään. HAIM on kahden albuminsa aikana kasvanut lähes supertähtiluokkaan ja uusi single on muistutus miksi, yhtye vakuutti meidät monet visionäärisyydellään jo vuoden 2012 ensisingleillään.

Summer Girlin syntytarina alkoi Danielle Haimin puolison, tuottaja Ariel Rechtshaidin, sairastuttua syöpään (joka on nyt selätetty). Danielle oli pitkällä kiertueella eikä voinut olla puolisonsa vierellä, niinpä hän kirjoitti ja nauhoitti piristäviä tekstejä ja laulunpätkiä puhelimellaan ja lähetti niitä Rechtshaidille. Yksi syntyneistä aihioista oli Garagebandillä nauhoitettu Summer Girl, jonka Danielle soitti supertuottaja Rostam Batmanglijlle, joka tunnelmoi kappaleeseen jatsahtavan saksofoniosuuden ja uusi HAIM-helmi oli valmis.

Summer Girl on tyylikkään riisuttu pop-helmi, joka muistuttaa paljon bändin alkuajan hienoista singleistä. Purkkahommat ovat hetkeksi taakse jäänyttä aikaa ja yhtäkkiä HAIM on taas lähes Fleetwood Macin tasolla.

Tässä Danielle Haim kertoo kappaleesta:


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.