Africa Express: Johannesburg (ft. Sibot, Radio 123, Morena Leraba & Gruff Rhys)

Damon Albarnin luotsaama pitkäaikainen ja moniulotteinen Africa Express -projekti ilmoitti julkaisevansa uuden EGOLI-levyn heinäkuun 12. päivä ja julkaisi levyltä esimakuna tämän vastustamattoman rennosti rullaavan Johannesburg-singlen. Egolilla Africa Express keskittyy Etelä-Afrikkaan ja esittelee erilaisten poppareiden rinnalla mielenkiintoisia moderneja eteläafrikkalaisia artisteja.

Päivän Biisinä kuultava Johannesburg on kuin sellainen Gorillaz-albumien letkä, haaveileva ja hyväntuulinen poppihelmi, joka Gorillazin tai Blurin tekemänä olisi iso hitti, toivottavasti tämä onnistuu myös Africa Expressiltä. Kappaleella eteläafrikkalaisista artisteista kunnostautuvat 90-luvulla uransa aloittanut arvostettu elektronisen musiikin artisti Sibot, rennon dubahtavaa ja funkahtavaa elektronista poppia tekevä Radio 123 -duo sekä perinteisempää famo-musiikkia hiphopiin ja kokeellisempaan rockiin sekoittava Morena Leraba, indiepoppiviban kappaleelle tuo Super Furry Animals -jehu Gruff Rhysin tunnelmointi.

Tulevalla levyllä kuullaan iso liuta mielenkiintoisia artisteja, joukossa mm. BLK JKS, Georgia ja Yeah Yeah Yeahsin Nick Zimmer.

Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.