Sarathy Korwar: Mumbay (feat. MC Mawali)

Lisää vakuuttavaa esimerkkiä siitä, että maailman kannattaa suunnata katseitaan entistä tiukemmin brittiläisen uuden jazzin suuntaan. Eilen Päivän Biisinä kuultiin toistamiseen UK-jazzin ehkä tämän hetken hehkutetuimpiin bändeihin kuuluvaa Ezra Collectivea ja tänään ihmettelemme haavi auki lontoolaisen rumpali/artisti Sarathy Korwarin neroutta.

Debyyttilalbuminsa Day to Dayn maineikkaalle Ninja Tunelle tehnyt jazzia, kokeellista musiikkia, hiphopia, Intiaa ja afrobeatia ennakkoluulottomasti yhdistelevä Korwar on siirtynyt Leaf-levy-yhtiön talliin ja esittelee kakkosalbumillaan synnyinmaansa Intian vaihtoehtoisen hiphop-skenen helmiä.

Mumbay on esimakua 26. kesäkuuta julkaistavalta More Arriving -levyltä ja saa heti ensimmäiseistä iskuista pysähtymään äärelleen. Korwar on itse kutsunut tulevaa albumia moderniksi ruskeaksi levyksi, jossa tiivistyy modernilla tavalla urbaanin intialaisen elämä Englannissa.

Muun muassa Kamasi Washingtonin ja Kamaal Williamsin kanssa kiertänyt Sarathy Korwar iskee sellaisella katu-uskottavuudella, että jääräpäisinkin jazz-diggari laittaa suosiolla kättä lippaan ja kuuntelee.


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.