Bruce Springsteen: Hello Sunshine

Countrya, kaihoa, amerikkalaista laulaja-lauluntekijäperinnettä, 70-luvun Kaliforniaa, elämää kokenutta viisautta, tutun mestarillista tarinankerrontaa ja vähän uutta inspiraatiotakin. Hello Sunshine on 14. kesäkuuta julkaistavan Western Stars -levyn ensimmäinen maistiainen. Bruce Springsteenin edellisestä High Hopes -levystä, joka oli täynnä covereita, ylijäämiä ja vanhojen kappaleiden uusia versioita, on ehtinyt vierähtää jo viitisen vuotta.

Springsteen on haastatteluissa puhunut tulevan albumin saaneen inspiraatiota mm. Glen Campbellin, Jimmy Webbin ja Burt Bacharachin kaltaisten mestareiden 60- ja 70-lukujen maailmoista ja juuri Kaliforniasta ja Tenneseestä, sen kyllä kuulee.

Hello Sunshine lainailee Harry Nilssonin Everybody’s Talkingia, Campbellin Wichita Linemania ja The Korgisin Everybody’s Gotta Learn Sometimea, myös Johnny Cash ja Beck ovat vahvasti läsnä kappaleella. Cash teki tietenkin oman klassikkoversionsa Wichita Linemanista ja Beck Everybody’s Gotta Learn Sometimesta, luultavimmin nämäkin on syväskannattu. Springsteenin omaa tuotantoa lähimpänä ollaan ehkä vuoden 1987 Tunnel Of Lovea.

Vaikka lainailut ovat selvästi kuultavissa, nousee kaiken keskeltä voittaja kuitenkin uusi Bruce Springsteen -tunnelmahelmi, joka lupaa hyvää tulevalta albumilta.


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.