Flying Lotus: Spontaneous (feat. Little Dragon)

Flying Lotus on ehdottomasti yksi aikamme neroimpia ja arvostetuimpia elektronisen musiikin artisteja. Warp-levy-yhtiölle levyttävä ja omaa Brainfeeder-yhtiötä pyörittävä artisti yhdistelee musiikissaan visionäärisesti ja taiteesta tinkimättä jazzia, elektronista musiikkia, hiphopia, futuristista funkia ja soulia. Tuottajanakin erittäin hyvin kunnostautunut Flying Lotus julkaisi viime viikolla kahden biisin verran esimakua 24. maaliskuuta julkaistavalta kuudennelta albumiltaan Flamagra, edellisestä You’re Dead! -levystä onkin ehtinyt kulua jo viisi vuotta.

Päivän Biisinä kuultavalla Spontaneuosilla Flying Lotus muistuttaa kaiken fuusioneroutensa keskeltä hallitsevansa myös nykyaikaisen, urbaanin ja sielukkaan popmusiikin teon mestarillisesti. Lämpimän kaihoisasti ja toivoa antavasti rullaavan ja sielukkaan space-r&b-kappaleen kruunaa Little Dragon -yhtyeen Yukimi Naganon tunnelmoivat vokaalit. Spontaneous hiipii hiipii hiipii, kunnes siitä huomaa nauttivansa suunnattomasti ja vaarallisen suurina määrinä.

Mestari FlyLon tulevalla albumilla vierailevat Little Dragonin lisäksi mm. David Lynch, Anderson. Paak, George Clinton, Solange ja luottomies Thundercat. Siinä on vakuuttavaa listaa jälleen kerrakseen. Flying Lotus on artisti, joka ei elä vierailijoista, vaan vieralijat elävät hänestä.

Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.