The Mystery Lights: I’m So Tired (Of Living in the City)

The Mystery Lights tarraa tiukalla otteella vuoden 2019 parhaan rokkibiisin pystiin tällä mielettömällä retro/garagerock-helmellään. Maineikkaan Daptone Recordsin (Sharon Jones, Charles Bradley yms.) alamerkille Wick Recordsille levyttävä newyorkilaisyhtye tekee kappaleellaan lähes kaiken oikein: Asennetta, historian tuntemusta, sielua, vimmaa ja tyylitajua riittää yhtä paljon kuin 2000-luvun alun (White Stripes, Hives), 90-luvun (Billy Childish, 5.6.7.8’s, Dead Moon) ja 80-luvun (Fuzztones, Chesterfield Kings) parhaimmissa garagerock-yhtyeissä ja kun tähän kaikkeen sekoitetaan aikamme tärkeimmän retrosoul-jengin osaaminen, niin kaikki palaset tuntuvat yksinkertaisesti vain loksahtavan yhteen täydellisellä tavalla.

I’m So Tired (Of Living in the City) on satavarmasti kappale, jota tulen kuuntelemaan tasaisin väliajoin koko loppu elämäni. Tälläisiä garagerock-helmiä on tullut rakastettua 90-luvulta lähtien ja liian harvoin viime aikoina näin tuoreelta (mutta retrolta) mikään on kuulostanut. Paljon biisissä on Dead Moonia ja tietenkin sitä alkuperäistä 60-luvun Nuggets-menoa, mutta kaikkien vaikutteiden päällä tuntuu olevan erinomainen yhtye. Skidit, ei muuta kuin Hammondeja ostelemaan ja kellariin treenaamaan!

The Mystery Lightsin kakkosalbumi Too Much Tension! julkaistaan 10. toukokuuta.

Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.