K-X-P: Hex Bag

Timo Kaukolampi on eittämättä yksi suomalaisen indiemusiikin kruunaamattoista kuninkaallisista ja tietenkin suuri nero. Itse olen päässyt seuraamaan Kaukolammen tekemisiä 90-luvulta lähtien välillä etäältä ja välillä vähän lähempääkin.

Kaukolammen tämän hetken ykkösprojekti on tumman elektronista ja hypnoottisen primitiivistä rockeelementein soittava K-X-P, joka on julkaisemassa neljännen pitkäsoittonsa toukokuussa. Päivän Biisinä kuullaan tulevan levyn ensimmäinen maistiainen Hex Bag, joka junnaa ogaanisesti ja mystisesti eteenpäin kuin unenomainen liukuhihna, jolla päähahmo tuntee olevansa turvassa, vaikka välillä joutuu vilkuilemaan olan yli lentäviä, pikkaisen kuumottavia, hupullisia hahmoja, liukuhihnalla joka vakaasti vie sinua eteenpäin, mutta vaikka kuinka kiidyttäisit vauhtia, et pääse eteenpäin yhtään sen lujempaa.

K-X-P:ssä vuosimallia 2019 soittaa Timo Kaukolammen lisäksi enää rumpalivirtuoosi Tomi Leppänen (Aavikko, Circle), ja hommahan toimii näinkin!

Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.