Tame Impala: Patience

Australialaisen Tame Impalan mielenkiintoinen matka psykedeelisestä rockyhtyeestä salonkikelpoiseksi kahvilapop-yhtyeeksi jatkuu ilman yllätyksiä. Vajaassa 10 vuodessa Kevin Parkerin luotsaama bändi on kasvanut kulttisuosikista jättiläiseksi menettämättä indie-piireissä nauttimaansa katu-uskottavuuttaan. Tulevana kesänä Tame Impala nähdään lukuisten suurten festivaalien, kuten Coachella ja Flow, pääesiintyjänä ja syystäkin.

Viime perjantaina julkaistu Patience on ensimmäinen uusi Tame Impala -kappale sitten vuoden 2015 menestysalbumi Currentsin. Ei kappale luvalla sanoen yllätä, haasta tai juuri kenenkään elämääkään muuta, se on mukavasti baleaarisilla aalloilla liplattava pehmoinen popkappale, jossa on psykedeliaa yhtä paljon kuin Espresso Housen cappucinossa ja joka on yhtä omaperäinen kuin Alepan tv-mainos. Ei Espresso Housen kahveissa tai Alepan tv-mainoksissa mitään vikaa ole, yhtälailla ne ovat omalla tavallaan nerokkaita kuin Tame Impalan uutuus, kaikko toimivat omaan tarkoitukseensa paremmin kuin hyvin.

Patiencen arvioita lukiessa vilisee psykedelia-sana yhä jostain syystä softock-vertausten rinnalla käsi kädessä. Itse haluaisin muistuttaa siitä, mitä Göteborgissa tapahtui vuosituhannen alussa, kun yhtyeet kuten Studio ja The Tough Alliance olivat hetken musiikkimaailman huulilla ja tekivät yksi yhteen samanlaista musiikkia kuin Tame Impala vuonna 2019.

Tame Impala on ansaitusti mestari ja nero omalla paikallaan ja hieno osoitus siitä, että aina ei tarvitse keksiä pyörää kovin paljoa uusiksi, riittää kun tekee hommat tyylillä.


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.