Andrew Bird: Olympians

Pitkän linjan laulaja-lauluntekijä Andrew Bird julkaisi viime perjantaina My Finest Work Yet -nimisen albumin, joka nimensä mukaisesti saattaa nostaa tämän viulua ja kitaraa soittavan artistin yhä laajempien joukkojen huulille koko vuodeksi 2019.

Päivän Biisinä levyltä kuullaan valloittavan orgaanisesti rullaava Olympians, jossa sekoittuvat mukavasti 60-lukuinen barokkipop, 90-lukuinen powerpop, vuosituhannen alun indie ja pitkän linjan kokemus. Vertauilukohtia voi vetää helposti esimerkiksi Owen Pallettiin, Arcade Fireen, Aimee Manniin, Jens Lekmaniin, Father John Mistyyn ja Rufus Wainwrightiin.

Andrew Bird on panostanut vakuuttavan paljon uuden albuminsa soundiin; analoginauhoille äänitetty levy soi pehmeästi, äänitystekniikkaa hän on adoptoinut legendaariselta jazz-tuottaja Rudy Van Gelderiltä, joka tuotti Blue Notelle lukuisan määrän jazz-klassikoita Miles Davisista John Coltraneen, Grant Greenistä Horace Silveriin ja Art Blakeystä Wayne Shorteriin. Studiossa on haettu samanlaista mikitystä kuin Van Gelderin klassikoista, bändi soittaa livenä ja eri mikrofoneihin vuotaa tarkoituksellisesti myös toisten soittimien ääniä luoden äänitykseen ajatonta luomutunnelmaa.

My Finest Work Yet on albumi, jota tullaan kehumaan vielä paljon.


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssa ja Apple Musicissa.