Asa & Band: 2 x 18

Kuva: Olga Poppius

Asa on koko uransa kulkenut aivan omia suomiräppipolkujaan, suurelta osalta täysin eri tasolla kuin muut, välillä tietenkin loskaisilla teillä vähän liukastellen, mutta aina ne lämpimämmät ja varsinkin ihmeellisemmät reitit lopulta löytäen. Nyt Asan polku tuntuu muuttuneen taas tukevan leveäksi kaduksi, jolla monta mielenkiintoista polkua tuntuvat kohtaavan, meininki rullaavan ja elämänviisaus tiivistyvän.

Asan tuore Uni näkee unta meistä -albumi on ensimmäinen Asa & Band -nimellä julkaistu levy, ja tähän erinomaisen paksusoundiseen bändiin kuuluvat Antti KivimäkiVille VäätäinenRasmus PailosMatti Pitkänen ja Polarsoul sekä tietenkin Asa. Uudesta levystä ei tarvitse kuulla kuin muuta minuutti tajutakseen, miten maaginen kokoonpano on kyseessä, maailmanluokan menoa, jolla voisi olla leuat auki loksauttava vaikutus jopa The Rootsille.

Loppuvuodesta 2018 Asa vakuutti pariin otteeseen Päivän Biiseissä ja nyt vain muutama kuukautta edellisestä levystä tulee täyteen Päivän Biisit -hattutemppu. Vakuuttavaa.

Uni näkee unta meistä albumilla kuulemme elämäänsä tyytyväisen Asan, miehen jolle ikä ja ympärillä pyörivä maailma tuovat katkeruuden ja pätemisen tarpeen sijasta tasapainoa viisautta ja varmuutta kulkea sitä omaa leveää tietään luoden nerokasta lyriikkaa ja vastustamatonta musiikkia. 2 x 18 on tästä ehkä se koko albumin tyylikkäin esimerkki. Hattu päästä jälleen kerran!

Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.