The National: You Had Your Soul With You

The National julkaisi eilen iltasella tämän uuden kappaleen ja ilmoitti samalla julkaisevansa toukokuun 17. päivä uuden I Am Easy To Find -nimisen levyn. Luettuani uutisen uudesta kappaleesta, päätin olla kuuntelematta sitä ennen aamua ja miettiä ajatusleikkinä millaista polkua eteenpin näkisin itse bändin kulkevan hienolla urallaan.

Huomasin miettiväni U2:n 90-lukua, Coldplayn 00-lukua, David Bowieta, Beckiä, The National -kitaristi Aaron Dessnerin ja Bon Iverin tajuntani viime vuonna räjäyttänyttä Big Red Machine -projektia yhdistettyna The Nationalin nerouteen, jonka keulassa nähdään tummasävytteisellä äänellään suuri tunteiden tulkki Matt Berninger.

Aamulla laitoin kappaleen soimaan ja huomasin hymyileväni, The National onnistuu jälleen kuulostamaan täysin omalta itseltään, mutta jälleen hieman tuoreella kulmalla. Ja ihan kuin tällä rennolla ja tapahtumarikkaalla uudella kappaleella kuuluisikin kaikki noita kaikkia miettimiäni elementtejäkin. Big Red Machine / Bon Iver -elementtejä sieltä on helppo bongailla ja David Bowieenkin tuli mieletön yhdistyminen, kun kappaleella Berningerin kanssa duetoi Bowien pitkäaikainen basisti ja taustalaulaja Gail Ann Dorsey. Mieletöntä.

Tulevan levyn kanssa samaan aikaan tullaan julkaisemaan Mike Millsin ohjaama ja Alicia Vikanderin tähdittämä lyhytelokuva, josta tässä teaseri. Pitkään elokuvaohjaajana kunnostautunut Mills ansaitsi kannuksensa 90-luvulla tehden maailman nerokkaimpia musiikkivideoita mm. Airille, Jon Spencer Blues Explosionille ja Zoot Womanille sekä tietenkin levynkansia Beastie Boysille, Airille, Sonic Youthille ja Cibo Mattolle.

View this post on Instagram

We are very excited to announce I Am Easy To Find, a short film directed by Mike Mills starring Alicia Vikander, and I Am Easy To Find, our new album out May 17th on 4AD. The former is not the video for the latter; the latter is not the soundtrack to the former. You can pre-order the album (2xLP, Deluxe 3xLP, CD, digital) now at americanmary.com. Film release details to follow. . . The first single “You Had Your Soul With You” features vocals by the amazing Gail Ann Dorsey (@gailanndorsey). Hear it now linked in our bio. . . A world tour begins this June, and we’re thrilled to have Courtney Barnett and Alvvays joining us at many of the shows. See all tour dates at americanmary.com. Tickets on sale Friday, March 8th at 10AM local time. . Each ticket for the newly announced North American headlining dates (including the April North American performances announced last week) comes with a redemption code for a digital copy of the I Am Easy To Find album. You also have the choice to use your redemption code to upgrade (at an additional cost) to a physical album (LP or CD) instead. Festival performances (including the Ogden Twilight Series) and performances outside North America do not include a digital or physical album redemption. Some North American headlining shows may not offer CD upgrades. . . I Am Easy To Find tracklisting . 1. You Had Your Soul With You 2. Quiet Light 3. Roman Holiday 4. Oblivions 5. The Pull Of You 6. Hey Rosey 7. I Am Easy To Find 8. Her Father In The Pool 9. Where Is Her Head 10. Not In Kansas 11. So Far So Fast 12. Dust Swirls In Strange Light 13. Hairpin Turns 14. Rylan 15. Underwater 16. Light Years . . correction: 09.01 – Stanford, CA

A post shared by The National (@thenational) on

Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.