The National: You Had Your Soul With You

The National julkaisi eilen iltasella tämän uuden kappaleen ja ilmoitti samalla julkaisevansa toukokuun 17. päivä uuden I Am Easy To Find -nimisen levyn. Luettuani uutisen uudesta kappaleesta, päätin olla kuuntelematta sitä ennen aamua ja miettiä ajatusleikkinä millaista polkua eteenpin näkisin itse bändin kulkevan hienolla urallaan.

Huomasin miettiväni U2:n 90-lukua, Coldplayn 00-lukua, David Bowieta, Beckiä, The National -kitaristi Aaron Dessnerin ja Bon Iverin tajuntani viime vuonna räjäyttänyttä Big Red Machine -projektia yhdistettyna The Nationalin nerouteen, jonka keulassa nähdään tummasävytteisellä äänellään suuri tunteiden tulkki Matt Berninger.

Aamulla laitoin kappaleen soimaan ja huomasin hymyileväni, The National onnistuu jälleen kuulostamaan täysin omalta itseltään, mutta jälleen hieman tuoreella kulmalla. Ja ihan kuin tällä rennolla ja tapahtumarikkaalla uudella kappaleella kuuluisikin kaikki noita kaikkia miettimiäni elementtejäkin. Big Red Machine / Bon Iver -elementtejä sieltä on helppo bongailla ja David Bowieenkin tuli mieletön yhdistyminen, kun kappaleella Berningerin kanssa duetoi Bowien pitkäaikainen basisti ja taustalaulaja Gail Ann Dorsey. Mieletöntä.

Tulevan levyn kanssa samaan aikaan tullaan julkaisemaan Mike Millsin ohjaama ja Alicia Vikanderin tähdittämä lyhytelokuva, josta tässä teaseri. Pitkään elokuvaohjaajana kunnostautunut Mills ansaitsi kannuksensa 90-luvulla tehden maailman nerokkaimpia musiikkivideoita mm. Airille, Jon Spencer Blues Explosionille ja Zoot Womanille sekä tietenkin levynkansia Beastie Boysille, Airille, Sonic Youthille ja Cibo Mattolle.

Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.