Vampire Weekend: Harmony Hall

Jossain vaiheessa tällä vuosituhannella Vampire Weekendistä kasvoi vähän kuin huomaamatta yksi aikamme suurimmista indie-yhtyeistä. Vuoden 2008 debyytistään lähtien Ezra Koeningin luotsaama bändi on onnistunut valloittamaan nerokkuudellaan aina vain uusia sydämiä.

Jossain vaiheessa tällä vuosikymmenellä hujahti viisi vuotta siitä, että kuulimme nuotin nuottia uutta Vampire Weekendiä. Se viisi vuotta hujahti hetkessä, mutta kun viime torstaina klo 15 Suomen aikaa saimme suoratoistopalveluihin kuultavaksemme kaksi uutta Vampire Weekend -biisiä, tuntui kuin bändi olisi ollut koko ajan läsnä.

Päivän biisinä kuullaan huolettoman kepoisasti poppaava uusi Harmony Hall -kappale, jossa seilaillaan jossain jo debyytiltä tuttujen Paul Simon -maisemien, 90-lukuisen New Radicals -popin, George Michaelin ja 60-luvun barokkipopin mukavasti sekoittavassa hattarassa, unohtamatta 2000-luvun indieneroutta.

Tarjolla ihanaa ja välistä vähän ärsyttävänkin kepeää popneroutta. Ja ei se toinenkaan uusi (Mujin vanhaa myymälämusiikkia sämpläävä) biisi hullumpi ole, tervetuloa takaisin Vampire Weekend!

Vampire Weekendin neljäs pitkäsoitto Father of the Bride julkaistaan myöhemmin keväällä.


Kuuntele ja seuraa päivittäin päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.