The 1975: How To Draw / Petrichor

Manchesterilainen The 1975 on kasvanut tasaisen tappavasti yhdeksi maailman suurimmista pop-yhtyeistä, yhtyeen viime perjantaina julkaistu kolmosalbumi A Brief History into Online Relationships on saanut musiikkikriitikot ja fanit polvilleen. Levystä puhutaan jo yleisesti y-sukupolven OK Computerista, sitä se kaikessa korniudessaan jollain perverssillä tavalla saattaakin olla.

15 biisin kunnianhimoinen albumi on sekoitus hittipoppia, indietä, rakkauslauluja, söpöilyä, huttua, popneroutta, elektronisia kokeiluja, ällöballadeja, politiikkaa, muovisuutta, syvyyttä, kaupallisuutta, tunnetta, efektejä ja rohkeutta. Sitä kuunnellessa saattaa vähän nolottaakin, mutta kaikkein kertakäyttöisimmänkin elementin takaa paistaa joku suuri visio. Ehkäpä levy on kuin onkin täydellinen poptaiteen tiivistymä vuosimallia 2018.

Levyn toisena Päivän biisinä kuullaan ehkä albumin mielenkiintoisin ja kokeellisinkin kappale How to Draw / Petrichor, joka alkaa Sufjan Stevens meets Sigur Ros –henkisellä orkestroidulla tunnelmoinnilla, soppaan tulee mukaan Bon Iver -elementtejä ja se kääntyy ihanasti päälaelleen vuosituhannen vaihteen twostep-biittien ja Matthew Healyn hempeilyn ottaessa vallan vähän jopa Phil Collinsille kumartaen. Se levyn ensimmäinen Päivän biisi oli muuten mainion poliittinen popralli Love It If We Made It.