Håkan Hellström: Vänta tills våren

Ruotsin kultapoika, hittinikkari ja sukupolvensa suuri tulkki Håkan Hellström julkaisi eilen tämän komeasti kasvavan maailmanparannusballadin ja ilmoitti samalla julkaisevansa yhdeksännen albuminsa Illusioner 14. joulukuuta.

Vänta tills våren rullaa rennosti liplatellen Bob Dylan -maailmoista ruotsalaiseen yhteislauluperinteeseen juuri niin härskisti kuin vain Håkan Hellström osaa. Alun fiilistelyiden jälkeen huomaat laulavasi koko kansankodin kanssa käsi kädessä Evert Tauben klassikoita, vähän nolottaakin – ei haittaa, kaikki on joskus ihanaa. Luottonero Björn Olssonin tuottamassa kappaleessa lähdetään Tukholmasta vähän suurempiin maailmoihin, kuunnellaan Odinin ja Kleopatran tilitystä maailman menosta, ryöstellään pyhiinvaeltajia ja mietitään paratiisia, Jeesuskaan ei ilmestynyt signeeraamaan raamattuja galleriaan, mutta onneksi Håkanilla on musiikki…

Håkan Hellström on Ruotsissa ysärisukupolven J. Karjalainen, kaikkien rakastava nero, jolla on juuret syvällä indiemusiikissa, ainoastaan yksin hänen kahdeksasta edellisestä albumista ei ole ollut listaykkönen, se oli kakkonen.