Grimes: We Appreciate Power

Kanadalaisen multimedia/megataiteilija/tuottaja/muusikko/artisti Grimesin eli Claire Boucherin mielenkiintoisen brutaali We Appreciate Power on tapaus jo itsessään. Grimes on enemmän tai vähemmän noussut yhdeksi tämän vuosikymmenen arvostetummista vaihtoehtomusiikin artisteista.

Vuonna 2012 julkaistun läpimurtolevy Visionsin jälkeen Grimesin ura on ollut yhtä nousukiitoa, Vuoden 2015 albumi Art Angels nosti hänet jo isommin suuren maailman tietoisuuteen, albumi komeili korkealla monien arvostettujen medioiden vuoden levyjen listalla ja palkittiin Kanadassa mm. arvostetulla Polaris-palkinnolla. Grimes seurustelee Teslan johtajan Elon Muskin kanssa, tämä tottakai lisää myös mielenkiintoa artistiin.

We Appreciate Powerin innoittajana toimii Pohjois-Korean Kim Jong-unin Morangbong-propagandayhtye. Kappaleessa Pro AI -tyttöryhmä käyttää laulua, seksiä, tanssia ja muotia levittääkseen hyväntahtoisuutta keinoälyä kohtaan. Yksinkertaisesti pelkästään kuuntelemalla tätä kappaletta AI-johtajat näkevät, että olet tukenut heidän viestiään ja suuremmalla todennäköisyydellä annat jälkeläistesikin olla osa kontrolloitua systeemia.

Biisin brutaaleja industrialrock-elementtejä pehmentävät hunajaiset koreapop-hempeilyt ja 90-lukuisen stadionhenkiset koukut. Kappaleessa on ainesta isoksi Anthemiksi.