Ewert and the Two Dragons: Somewere

Virolaiset pop-nerot Ewert and the Two Dragons vakuuttivat minut kertaheitolla esiintyessään Stupido-Shop -levykaupassamme kakkosalbuminsa aikaan loppukesästä 2011. Bändin laulaja-kitaristi Ewert Sundja oli meille jo entuudestaan tuttu asiakas, sellainen ihana laatumusiikin ystävä, olikin sydäntä lämmittävää huomata kundin soittavan aivan maailmanluokan bändissä.

Sire Recordsin legendaarinen Seymour Stein signasi bändin henkilökohtaisesti Warnerille ja tie tähtiin näytti mahdolliselta. Stein tunnetaan tietenkin mm. Madonnan, Ramonesin ja lukuisien muiden artistien löytäjänä. Mainio kolmas albumi ilmestyi 2015, muttei bändistä tietenkään mitään uutta Coldplayta tullut.

Päivän biisinä kuultava Somewhere on viime perjantaina julkaistun neljännen Hands Around the Moonin -levyn tyylikäs singleraita. Ewert and the Two Dragons on uudella levyllään vanhentunut varmuudella ja tyylikkäästi kenties luottaen omaan juttuunsa enemmän kuin koskaan. Musiikista paistaa nykyään läpi paljon viisautta, Somewheressa Elbow/Coldplay -tyylinen pop yhdistyy tummasävytteisempaan nerouteen, kuten Rufus Wainwrightin tai Father John Mistyn musiikissa konsanaan.

Kiitos internetin, löytyy tuosta Stupido-Shop -keikastakin hieno taltiointi täältä.