J Mascis: Sometimes

Lähdetään siitä, että J Mascis on yksi suurista jumalistani, hänen Dinosaur Jr oli yksi niistä yhtyeistä, joka kantoi minua läpi 90-luvun. Selvisin läpi tylsien ylioppilaskirjoitusten saamalla voimaa korvalapuustereoistani raikaavasta Mascisin nasaalista, laahustin kohti aikuisikää lahkeet rytyssä oppien, että maailmassa on muitakin omanlaatuisia tyyppejä kuin minä.

Toki kuuntelin paljon myös alkupään räkäisempää Dinosaur Jr:ää, mutta minulle juuri ne heleämmät ja tuotetummat 90-luvun major label -julkaisut ovat niitä elämää suurempia albumeita. Se oli aikaa, jolloin Dinot alkoivat olla entistä enemmän Mascisin sooloprojekti.

2000-luvulle tultaessa Mascis tuuttasi The Fog -yhteensä kanssa pari rempseämpää albumia, jotka olivat raskaampia ja vähän enemmän vasurilla tehtyjä. Sitten vuonna 2005 Dinosaur Jr palasi alkuperäiseen triokokoonpanoonsa Lou Barlow, Murph ja Mascis. Paluu oli hieno ja kaikki, minä tietenkin mukaan lukien, olivat fiiliksissä.

Alkuperäinen Dinosaur Jr on julkaissut paluunsa jälkeen neljä albumia, joilla kaikilla on hienot hetkensä, mutta se 90-luvulla mukaan tullut hempeilevämpi fiilistely on jäänyt taka-alalle.

Viime perjantaina julkaistu J Mascisin soololevy Elastic Days on vihdoin paluuta sinne hempeilevämpään suuntaan, ehkäpä mestari on itsekin vihdoin alkanut kaipailemaan pikkaisen heleämpää soundia. Akustisempi levy ei missään nimessä ole loppunsa asti hiottu, rosoa ja köpöisyyttä löytyy ja ehkä niin on hyvä, biisit ovat parempia kuin vuosiin ja on vain todella kiva vähän välillä halailla vaan rauhassa.

Elastic Daysiltä on julkaistu mainioita singlejä, kuten Päivän biisinäkin elokuussa kuultu See You at the Movies. Albumun toiseksi Päivän biisiksi valikoitui kuitenkin tämä lempparikseni löytynyt albumiraita Sometimes, joka muistuttaa minua eniten siitä Mascisin kulta-ajasta.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.