Cat Power: Horizon

Cat Power julkaisi viime perjantaina jo etukäteen paljon lupauksia herättäneen kymmenennen albuminsa Wonderer. Päivän biiseissä olemme aikaisemmin ylistäneet yhdessä Lana Del Reyn kanssa tehtyä Womania ja levyn nimiraitaa, intromaista Wondereria. Nyt voisi olla aika kirjoittaa hienosta levystä syväanalyyttinen arvio, mutta jätetään se jokaisen omaksi tehtäväksi, Wanderer on niin kauniin riisuttu ja henkilökohtainen kokemus, että se kuuluu yksinkertaisesti vuoden 2018 pakollisesti kuunneltaviin levyihin ja jos se koskettaa, niin se koskettaa syvältä.

Kymmenennen albumin myötä uuden kodin Domino Recordingsilta löytänyt Cat Power on yksi aikamme suurista tulkitsijoista, indie-piirien arvostettu monimutkaisuus, omia polkujaan vastatuuleen tallusteleva haahuilija, jota elämä ei aina ole kohdellut hyvin, mutta joka luo harvinaislaatuista toivoa ja lämpöä ympärilleen.

Päivän biisinä ei kuulla levyn toista hittiä, cover-versiota Rihannan Staysta, vaan tämä hiipivästi etenevä Horizon, joka on laulu hänen perheelleen. Kappale tiivistää levystä ja Cat Powerista lopulta paljon; se on alakuloinen, sielukas ja lämmin. Pääosassa ovat riisutun herkästi piano, kitara, basso, rummut ja ennen kaikkea Chan Marshallin syvä ääni ja tarina. Kappaleen lopussa kuultavat autotune-taustalaulut tuovat mukaan tarvittavan tyylikästä outoutta. Jotta tarina olisi täydellinen, kuullaan kappaleella rummuissa jo 20 vuotta sitten Moon Pix -levyllä soittanutta Jim Whitea ja kitarassa Jon Spencer Blues Explosion -jehu Judah Baueria, joka on ollut monissa Cat Powerin klassikoissa mukana.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.