Big Red Machine: Deep Green

Bon Iver -jehu Justin Vernonin ja The Nationalin Aaron Dessnerin mielenkiintoinen ja hurmaava Big Red Machine -projekti julkaisi eilen perjantaina odotetun debyyttialbuminsa. Albumi lunastaa kepoisasti kaikki sille asetetut odotukset ja päivän sitä repeatilla kuunnelleena olen valmis nostamaan sen jo nyt yhdeksi vuoden 2018 parhaista levyistä.

Päivän biisinä kuullaan levyn avausraita Deep Green, joka kaikessa nerokkuudessaan on mainio läpileikkaus koko albumiin; herkkä, aikaansa edellä oleva ja samalla ajattoman kaunis kappale. Deep Green ei kalpene Bon Iverin tsi The Nationalin klassikoille, vaan se seisoo selkä suorassa niiden rinnalla. Kappaleesta huokuu biisinkirjoittamisen ja syvän tulkinnan mestarillisuus tyyliin Bruce Springsteen, Bob Dylan, Phil Collins ja Paul Simon – olen täysin myyty.

Big Red Machinen kahdessa edellisessä Päivän biisissä ole avannut bändin taustoja ja kaverusten mielenkiintoista PEOPLE-projektia.

Tässä tätä fiilistelyä kirjoittaessa tuli mieleen toinenkin vuoden 2018 hienoimmista levyistä, Amen Dunesin Freedom, johon ei koskaan ole liian myöhäistä tutustua.