Kynnet: Raaputa kaljatuoppiin

Kynnet on Suomen ja parhaimmillaan maailman paras yhtye, siitä ei pitäisi olla kohta kenellekään epäselvyyttä. Itse rakastuin yhtyeeseen parisen vuotta sitten, kun bändin laulaja-kitaristi Teemu Tanner lykkäsi käteeni bändi c-kassun. Kasettia on meidän taloudessa luukutettu niin paljon, että se meni jo solmuun.

Kynsien primitiivinen, elämää ja neroutta täynnä oleva rock n roll vie elämästä huolet pois, Kynsiä kuunnellessa saa samalla halosta päähän ja suun täyteen mansikan makuista Hubba Bubbaa. Punkkia, poppia ja rokkia, se on kuin rosoisen rasvaiseksi hioutunut, hieltä ja bisseltä tuoksahtava linkki Tehosekoittimen, Karkkiautomaatin ja 2000-luvun Suomi-punkin ja -indien välillä. Kynnet toimivat myös Sleepy Sleepersin, kuin Ypö Viidenkin ystäville. Kynnet rules!

Raaputa kaljatuoppiin on ensimmäinen single Svart Recordsin lokakuussa julkaisevalta Vähät välittää -levyltä ja hyvinhän taas rullaa! Tanner fiilistelee biisillä nuoruuden kotihippoja ja myöhäisillan menoa ja sekoilua. Marika hakee jorailemaan pippaloissa, Marika on magee, mutta Teemu haluaisi jorailla toisen kanssa ja pyytää tätä raaputtamaan kaljatuoppiin puhelinnumeronsa ennen kotiinlähtöä au-go-go!

Biisi julkaistaan digitaalisesti muutaman päivän kuluttua, sitä ennen fiilistelemme tätä hienoa videota, joosa Ringa Manner (The Hearing, Ruusut) kyytsäilee Nopsalkaan Tanneria pitkin kylän raitteja.

Bongaa Kynnet livenä mm. Flow’ssa tai Franz Ferdinandin lämppärinä Allas Sea Poolissa.

 

1 kommentti

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.