IDLES: Danny Nedelko

Viikko aloitetaan poliittisesti kantaaottavalla punk-rallilla Briteistä. Bristolilainen IDLES päräyttää tällä tulevan kakkosalbuminsa Joy as an Act of Resistance ensimmäisellä singlellä vahvasti maahanmuuton puolesta.

Oikeiston keuliminen Briteissä, Euroopassa ja muualla maailmassa on alkanut syystäkin vituttamaan IDLESiä ja sen nokkamiestä Joe Talbotia.

Biisi alkaa tylyllä postpunk-viballa ja maustuu vihaisella Oi!/fudis-chant -hommalla, jonka jälkeen pistetään luu kurkkuun laulamalla: ”My blood brother is an immigrant, a beautiful immigrant”, kappaleessa namedroppaillaan Malala Yousafzaita, Mo Farahia ja Freddie Mercurya. Pääosassa ovat kuitenkin aivan tavalliset ihmiset.

Entäs kuka on Danny Nedelko? Hän on bändin hyvä ukrainalaistaustainen ystävä, joka tähdittää myös tuota hienoa videota.

Tuleva Spacen tuottamalla ja Adam Greenspanin sekä Nick Launayn (Arcade Fire, Yeah Yeah Yeah’s, Kate Bush) miksaamalla tulevalla levyllä IDLES hyökkää monia epäkohtia vastaan ja ylistää ihmisten erilaisuuksia ja erilaisten yksilöiden muodostamien yhteisöjen tärkeyttä.

Hienoa musaa!

1 kommentti

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.