M: Puhu mut pyörryksiin

M on Minja Kosken luotsaama musiikkiprojekti, jonka viimevuotinen debyyttialbumi Tehtaantyttö keräsi ylistystä. Levyn omalaatuisen surumielinen, elektroninen lähestymistapa hurmasi monet, toisaalta levyn äkkiväärä nokkeluus maalasi myös vähän hipsterileimaa sen päälle.

Uudella Puhu mut pyörryksiin -singlellä M ottaa aimo harppauksen debyytin pienistä kompastuskivistä eteenpäin. Kappale on minimalistisen kaunis, mutta klassisen kaihoisa pophelmi. Koski tulkitsee sielukkaasti ja riisuttu, hieman Knifen mieleen tuova, konepulputus saa juuri tarpeellisen mausteen etäisellä Agents/Richard Hawley -kitarafiilistelyllä.

Kappaletta tulee väkisin varranneeksi mm. Vesalaan, Vestaan ja Scandinavian Music Groupiin, jotain sitä samaa vahvaa omaan tekemiseensä luottamista tässä singlessä on. Täydellisessä maailmassa kappale nostaisi M:n suoraan maamme ykkösartistien joukkoon, mutta tässä major labeleiden ja Spotifyn hallitsemassa maassamme povaamme M:n uralle hieman maltillisempaa nousua tähtikaartiin.

Solina levy-yhtiö on tunnettu laadustaan, muistamme Päivän biiseistä mainion Lac Belotin, Puhu mut pyörryksiin on vähintään yhtä hieno kappale.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.