Beach House: Dark Spring

Amerikkalainen dreampop-bändi Beach House nauttii jotenkin ihmeellisen massiivista suosiota. Bändi on sliipatulla ja unimaisen muodikkaalla soundillaan onnistunut kasvattamaan suosiotaan yhdeksi aikamme maagisimmista ja menestyneimmistä kulttibändeistä.

Olen seurannut Beach Housen uraa entisenä levykauppiaana ja radiotyyppinä sieltä vuoden 2006 debyyttialbumista saakka ja joka levyllä bändi tuntuu löytävän aina lisää ystäviä. Itselleni bändi on usein ollut vähän kuin indieyhtyeiden Starbucks; tekee tavallaan monia asioita oikein ja ymmärrän täysin suosion ja kaikkea, mutta kaikki tuntuu olevan monistettu jostain muualta vähän sliipatumpaan muotoon. Toki myönnän diggailleeni esimerkiksi vuoden 2010 Teen Dream -levystä aika paljonkin.

Dark Spring on kolmas single toukokuun 11. julkaistavalta albumilta seitsemänneltä levyltä, nimeltään tietenkin 7. Kaksi ensimmäistä singleä ovat mielestäni olleet enemmän tai vähemmän sitä muovista starbucks-musiikkia, mutta tämä kolmashan toimii varsin mallikkaasti!

Dark Spring on mainiosti junnaava ja rullaava biisi, jossa huokailevan tavaramerkkilaulun taustalla tuntuu rokkaavan ihan kunnon isolta soundaava bändi. Toki about kaikki biisissä on kopioitu joltain toiselta, mutta sekin on aika aitoa.

Jos osaisin, leikkaisin tämän saman kappaleen 10 muusta biisistä; alkuun Peter Björn & Johnilta puolikas rumbufilli, sitten Arcade Fire -klassikkoa, jonka jälkeen sointukuvioita AIR-yhtyeeltä ja Charlotte Gainsbourgilta, sitten vähän Interpol-kitarointia ja tohon The xx:ltä samaa ja ai joo Ladytronin 604:ltä muutama kikka ja sitten hiotaan oikein kiiltäväksi.

Joskus muovisuuskin toimii ja kaikkihan joltain pöllivät, tahallaan tai vahingossa. Hieno biisi, joka saletisti soi Starbucksissa ja Siltasessa ihan sulassa sovussa.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.