15 Best Songs Of Last Two Weeks

Kahden viikon kovimpien biisien joukossa on todella monta uskomattoman hienoa. Soittolistan kannessa poseeraa All That Plazzin oma Kaksipäinen Koira, jonja kakkossingle Hologrammi on vastustamaton krautboogieindie-helmi. Edellisen viikon hienoimpana helmenä Portishead-yhtyeen laulusolisti Beth Gibbonsin ensimmäisen sooloosinglen 22 vuoteen. Portishead on kuitenkin yksi 90-luvun merkittävimpiä yhtyeitä ja Gibbons sen valovoimainen vokalisti. Lisäksi paljon mielenkiintoista musiikkia mm. Daft Punkin Thomas Bangalterilta, The Homyltä, Vampire Weekendiltä, Rebekka Holilta ja vahvat suomalaisjuuret omaavalta ruotsalaistähdeltä Adam Taalilta.

1. Kaksipäinen Koira – Hologrammi

Pikkasen jäävi ehkä sanomaan, mutta alkuvuoden kovimpia rokkisinkkuja maailmassa on tässä. Meidän All That Plazz -lafka ei julkaise tietty kuin sitä suurinta lempparinusaamme, niin silleen iisi hehkuttaa.

Hologrammi on bändin toka sinkku ja esittelee ”superbändin” boogiempaa ja krautimpaa puolta. Rehellistä, viisasta ja vähän vaarallistakin rokkia, garagea ja punkkia. Vähän jotenkin hauskasti yhdistyy LCD Soundsystem, Blues Explosion, Endless Boogie, Dead Moon ja tietty Suomi-meno.

2. Beth Gibbons – Floating On A Moment

Portishead oli yhdessä Massive Attackin ja Trickyn kanssa määrittelemässä 90-luvun musiikin suuntaa triphopin pioneerina. Portisheadin koskettavan kaunis musiikki elää pitkään. Portisheadin vokalisti Beth Gibbons julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa yhdessä Talk Talk -yhtyeen Paul Webbin (Rustin Man) kanssa vuonna 2002 ja nyt 22 vuotta myöhemmin palaa meidän onneksemme uudella sooloalbumillaan. Portishead ehti välissä julkaista isosti ylistetyn kolmosalbuminsa vuonna 2008.

Orton julkaisee uuden Lives Outgrown -levynsä 17. toukokuuta, 10 vuotta valmisteilla olleen albumin tuotannossa on ollut Gibbonsin seurana James Ford (Arctic Monkeys, Depeche Mode, The Last Dinner Party) ja Lee Harris (Talk Talk).

3. Adam Taal – PILLS

Ruotsalainen hiphop-tähti Adam Tensta ei ole julkaissut uutta musiikkia yli kahdeksaan vuoteen. Nyt kotimaassaan myös yhteiskunnallisena keskustelijana tunnettu artisti palaa musakentille omalla syntymänimellään ja mainion kokeellisella r&b-otteella. PILLS on ensimmäinen maistiainen Taalin keväällä julkaistavalta albumilta Katarina, joka on omistettu hänen äidilleen, Taalilla on vahvat suomalaiset juuret, hänen äitinsä on ruotsinsuomalainen.

PILLS hiipii hitaasti tajuntaan ja lopulta se ei päästä otteestaan, vaan saa odottamaan lisää.

4. The Holy – Disobedience

Suomen yksi lupaavimmista kitaravetoisista indieyhtyeistä on pitkään ollut The Holy, ehkä tietyllä tapaan vähän liiankin pitkään – bändin kyky uudistua levyillään on pikkasen jumitellut ja se odotettu iso taiteellinen steppi eteenpäin on ehkä vähän vielä odotuttanut. Nyt bändin uusi levy, ihanasti nimetty, The Ländmark vihdoin lunastelee odotuksia ja esittelee viisaamman, rennomman ja nerokkaamman The Holyn. Tämä levyltä löytyvä Disobedience saattaa hyvinkin olla bändin koko uran hienoin biisi, tuttua The Holya, mutta monipuolisempaa ja mielenkiintoisempaa – vähän nyökkäystä esim. Sebastien Tellierin suuntaankin havaittavissa. Ihanaa!

5. Vampire Weekend – Capricorn

No mitäs, Vampire Weekend on maailman neroin yhtye ja kun näin kepeää uutta musaa tulee, niin kättä lippaan ja nauttimaan ✌🏽

6. Vampire Weekend – Gen-X Cops

Eikä tuossa vielä kaikki, vähän punkimpi toinen Vampire Weekend -biisi.

7. Club 8 – Just Like Heaven

Ruotsalaista täyden kumpi popneroutta tarjoilee pitkän linjan kulttiyhtye Club 8. Kaihoisan tyylilästä dreapoppia, joka koukuttaa.

8. Thomas Bangalter – DAAAAAALÍ

Daft Punkin toinen puolikas Thomas Bangalter on vauhdissa. Robottien telakoitua nero on ehtinyt keskittyä muihin projekteihin. Tässä ihana scorehelmi new Quentin Dupieuxin (aka Mr. Oizo) samannimiseen elokuvaan.

10. Rebekka Holi – Kukkaan

Nyt on napakymppi biisi! Laulaja-lauluntekijä nyökkää hauskasti Pekka Strengin suuntaan ja suorittaa sellaisella tasolla, johon nykypäivän artisteista pystyy Suomessa ehkä vain Arppa. Ykkösellä alkuvuoden koukuttavimpiin leppoisiin biiseihin mukaan! Olisko jopa jotain samaa magiaa kuin Ultra Bran klassikoissa – tuotanto pikkasen ”rajummissa” kohdissa biisiä häiritsee, mutta muuten toppen!

11. Kim Gordon – I’m A Man

Kun Sonic Youthin Kim Gordon sooloilee, silloin on syytä kuunnella.

12. Ellinoora ja Samuli Putro – Osuma

Suomen eturivin artistien ehkäpä kaksi taiteellisesti mielenkiintoisimpaa tähteä yhdessä. Erinomainen biisi, jossa hittiradiopoppiin viisaasti yhdistyy indieosaaminen. Koukuttavan ihana biisi, joka jättää odottamaan jotain vielä taiteellisesti rohkeampaa.

13. DIIV – Brown Paper Bag

DIIV on tietty yks kovimmista bändeistä 2000-luvulla. Brown Paper Bag on mahtavan hitaasti ryömivä ja rosoisen raskas shoegaze-helmi. Aika back to basics -hommaa ja toimiihan tämä. Bändi julkaisee neljännen levynsä, ensimmäisen neljään vuoteen, 24. toukokuuta.

14. Hermanos Gutiérrez – Sonido Cósmico

Gutiérrezin veljekset ovat planeettamme kovimmat fiilistelymusan tekijät tällä hetkellä. Black Keysin Dan Auerbachin tuottamalta tulevalta albumilta julkaistiin uusi single, jossa kaihon instrumentaalimusiikin nerot suorittavat jälleen maksimitasolla.

15. Four Tet – Daydream Repeat

Pitkälle on tultu siitä, kun Four Tet joskus Andorran leffateatterin yhteydessä olleessa klubissa Helsingissä. Elektronisen indiemusiikin suvereeni valtias hemmottelee uudella singlellään, joka vie ihanan leppoisille päiväunille.