10 Best Songs of the Week

Tammikuun viimeisen viikon musiikkitarjonta on tutun ihanaa. Julkaisutahti kiihtyy kiihtymistään ja vuoden ensimmäinen iso albuminin ilmestyi, kun Radiohead-johdannainen The Smile julkaisi kakkosalbuminsa Wall Of Eyes. Bändihän saapuu muuten kesällä Flow Festivaliin.

Päivän Biisit -soittolistalta löydät päivittäin uusia helmiä, tässä viikon 10 mielenkiintoisinta.

1. The Smile – Read The Room

Kakkosalbumin ”haastavampaa” osastoa, välillä mennään Sonic Youthin maisemissa, välillä postrockataan, koko ajan taatun orgaaninen ja maaginen ote päällä. The Smilen kakkosalbumi on kokonaisuudessaan ihanaa jumitusta.

2. Fabiana Palladino – Stay With Me Through The Night

Aivan älyttömän täydellinen biisi. Ajattoman 80-lukuinen late nite -fiilistely. Kantsii ottaan suoraan vakiokalustoksi jokaiselle tunnelmointisoittolistalla. Lontoolainen Fabiana Palladino ponnistaa kulttilafka Paul Instituten alkulähteiltä.

3. Medium Build – Crying Over U

Uuden sukupolven laulaja-lauluntekijä Medium Build huokuu sellaista sielukkuutta, jolla tullaan hurmaamaan miljoonia ja miljoonia ihmisiä. Pienet Oasis-vibat koukuttavassa akustisessa kitarassa ja tunnelma on täydellinen.

4. Cave Moss – Mango

Tämän vuoden yksi ehdottomia kotimaisia indiehelmiä. Muun muassa moshimoshi-yhtyeen jäsenistä koostuva, lempeästi surisevalta indierock-yhtye julkaisi ihanan debyytti-ep:n perjantaina.

4. fanclubwallet – Band Line That

Pitkäaikainen Päivän Biisien lempparibändi jatkaa ihanan 90-lukuisella indiemenollaan. Aina samaa jauhan; hitto miten siistiä aikaa elämme, että tällaset yhtyeet striimaavat biiseillään kymmeniä miljoonia kertoja.

5. Pink Chameleons – Colors Seem to Fade

Black Lizard -yhtyeen Paltsa-Kai Salaman luotsaama Pink Chameleons lunastaa odotuksia uudella singlellään. Nyt nimittäin liplatellaan rennon psykedelisesti sellaisilla vesillä, että jopa Dagens Nyheter nosti biisin viikon kovimpien joukkoon.

6. Erika Sirola – THERE WAS A BOY

Suomalais-kanadalainen elektronisen popin erinomaisuus Erika Sirola on käynyt tsekkailemassa isojen levy-yhtiöiden meininkejä ja kansainvölisiä markkinoita. There Was A Boy on Sirolan ensimmäinen single omalla lafkallaan ja kun meno on näin hienoa, mihinkäs sitä isoja korporaatioita tarvitsisikaan.

7. Krooked Kings – Catacombs

Amerikkalainen indieyhtye Krooked Kings on hiipinyt Päivän Biisien lemppariksi. Bändin soitosta ja biisikynästä huokuu popneroutta ja rennosti maailmaa tutkivaa asennetta, joka vie vielä pitkälle.

8. Justin Timberlake – Selfish

Mitä hittoa, uus Justin Timberlake -sinkku! Aika juustonen, mutta mainion minimalistinen balladihelmi.

9. Briston Maroney – I Told You So

Aikamme kuvaa: uskomaton laulaja lauluntekijä, joka on striimannut isoimmalla hitillään pelkästään Spotifyssä yli 200 miljoonaa kertaa, mutta nimi ei näillä leveysasteilla ole välttämättä kovin monelle tuttu. Uusi single on silkkaa Elliott Smithiä, tuottajana toimii Andrew Sarlo, joka tunnetaan duunistaan mm. Big Thiefin, Bon Iverin ja Weyes Bloodin kanssa.

10. Liam Gallagher & John Squire – Mars To Liverpool

Toinen sinkku Oasis- ja Stone Roses -superduolta. Jopa kovempi kuin olisi uskonutkaan.


Päivän Biisit Spotifyssä