10 Best Songs Of The Week

Mielenkiintoinen julkaisuviikko, paljon pieniä ja isoja indiehelmiä maailmalta ja sitren ”uusi” Beatles-biisi. Päivän Biisien kannessa uuden kaihoisan poppisinglen julkaissut MGMT. Kotimaisia biisejä ei tämän viikon uutuuksista harmillisesti noussut yhtään 10 parhaan joukkoon, mutta sitäkin kovempia ulkomaisia helmiä.

Muista seurata Päivän Biisejä Spotifyssä.

1. MGMT – Mother Nature

Miedon psykedeelisen indiepopin mestari MGMT julkaisi ensimmäisen singlen tulevalta viidenneltä levyltään Loss Of Life, joka on bändin ensimmäinen albumi Mom + Pop -levy-yhtiöllä. 18 vuotta MGMT ehti levyttää Sonylle. Mahtavan ajaton poppibiisi, hitusen Beatlesin hengessä.

2. bar italia – my little tony

Brittiläinen ysäriltä ammentava indiehehkutus bar italia julkaisi perjantaina tyylikkään kakkosalbuminsa. Levyltä löytyy nippu mm. Sonic Youthille ja Primal Screamille retrosti nyökkääviä helmiä, joista ehkä se kaikista tajuttomin on tämä kuukauden päivät takaperin Päivän Biisien kanteen nostanut sinkku my little tony.

3. california emo – dianne! (2 sessions)

Tää on niitä biisejä, joiden takia Päivän Biisejä ylipäätänsä tehdään, joka viikko löytyy joku älyttömän ihana uusi artisti, jota on ilo hehkuttaa maailmalle. california emo on Anderson Haon ja Ari Riveran, kahden aloittelevan indietyypin, uusi bändi. Ihan jotenkin täydellisin bändi pitkään aikaan, näin he biisistä kertoivat:

”’dianne! (2 sessions)’ is about our friend Dianne who is studying abroad in Italy. Before she left she told Anderson that she hates her name so we decided to write a song about her.”

4. The Beatles – Now And Then

Kiitos Peter Jacksonin ja kavereiden keinoäly, että saitte Lennonin 70-luvun demosta pianon ja laulut eriteltyä ja lopulta tämä 90-luvulla jo kertaalleen haudattu helmi saatettua julkaisukuntoon. Täydellinen meno.

5. denn. – it’s happening?

Aina mä hehkutan, että elämme tosi poikkeuksellista aikaa musiikin aikajanalla, koskaan aikaisemmin ei näin paljoa täydellistä musiikkia olla julkaistu. Luksusta tietty on, että nykypäivän indieskidit suorittavat useite freeseiten 90-luvulla luodulla polulla. Tämä nuori artisti denn. on on kuin nuori Elliott Smith, kohtalokkaan riipaiseva ja kaunis pieni mestariteos.

6. Moneybrother – Let a Loved one Go

Ruotsin indie-Springsteen Moneybrother on täällä taas. Ihanan soulahtava uusi single.

7. DJ Suzy – Super Mario

DJ Suzy on tuore ruotsalainen indie/r&b-artisti, jonka soundi on suoraan maailmanluokan menoa. Perjantaina julkaistu ep I’m Still Changing kannattaa tsekata, Super Mario on yksi levyn helmistä.

8. Hotline TNT – I Thought You’d Change

Isoa kitaraa ja indierockin neroutta. Thirdmanille levyttävä newyorkilaisyhtye julkaisi perjantaina uuden albuminsa Cartwheel ja nappasi levylöä mm. Pitchforkin Best New Music -leiman, kyllä kelpaa. Tälläisellä musiikilla maailma on aina hitusen parempi paikka elää.

9. NOFUN! – DAYTRIP!

NOFUN! on tuore losangelesilainen kollektiivi, joka jollain villillä tavalla tuo mieleen Brand Van 3000:en. shenanigans and family dinners. Yhtyeen muodostavat Dave Coresh, Levi Evans, Garrett Gloom, Huebline, Louie Lambo, SWANN, WADE08, Mother ja Wata Zoodeville. DAYTRIP! on bändin neljäs sinkku.

10. Wisp – Once then we’ll be free

Wisp on mahtava aikamme kuva, mystinen 19-vuotias shoegaze-artisti joka striimaa miljoonia biiseillään, mikäs on striimatessa, kun meno on näin kovaa ja kitarat myös.

Päivän Biisit