10 Best Songs Of The Week

Viikon parhaita biisejä hallitsee kansikuvapaikalta Cat Power, jonka tulevalta Bob Dylan -albumilta mukana on kaksi uutta helmeä. Lisaksi ihania indierock-julkaisuja ja kotimaisista mukana super kovan singlen julkaissut Nuoruus.

Seuraa Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä.

1. Cat Power – Mr. Tambourine Man

Cat Power on yksi aikamme merkittävimpiä indieosaston laulaja-lauluntekijöitä, joka vahvan oman tuotantonsa lisäksi tunnetaan pysäyttävistä covereistaan. Viime vuoden marraskuussa Cat Power rekonstruoi Lontoon Royal Albert Hallissa Bob Dylanin vuoden 1966 Albert Hall -konsertin. Marraskuun 10. päivä julkaistavalta Cat Power Sings Dylan: The 1966 Royal Albert Hall Concert -albumilta julkaistiin vielä kaksi maagista maistiaista; Mr. Tambourine Man ja Like A Rolling Stone, jotka molemmat löytyvät viikon parhaiden listalta. Luvassa uskomaton albumi.

2. Bar Italia – worlds greatest emoter

Lontoolainen indierock-trio Bar Italia on nousemassa kovaa vauhtia hipsulitoimittajien ja taideskenestä ammentavien indieskidien salaisuudesta entistä tunnetummaksi bändiksi. Worlds greatest emoter on ensi perjantaina julkaistavan yhtyeen toisen pitkäsoiton viimeinen maistiainen. Maineikkaalle Matador Recordsille levyttävä bändi retroilee freesillä tavalla jossain nuoren The Strokesin, Sonic Youthin ja jopa Blurin viitoittamilla poluilla.

3. The Kills – Wasterpiece

Muutama viikko sitten Päivän Biisien kannessakin patsastellut rock-duo The Kills julkaisi perjantaina upean uuden albumin God Games. Levy on bändin ensimmäinen sitten 2016 julkaistun Ash & Ice -täyspitkän.

4. Nuoruus – Hän kertoo olevansa

Ehdottomasti viikon kovin kotimainen julkaisu. Nuoruus on virkistävän tuore tapaus indiekentällämme, tulevan debyyttialbumin kakkossinkulla on jotain samaa hurmaavaa autenttisuutta kuin alkuaikojen Karkkiautomaatissa, tiettekö semmoista ”sammarit jalkaan ja autotalliin positiivisen kautta popneroutta loihtimaan” -asennetta. Vähän Leeviä ja alkupään Strokesia sekä ihanasti myös emoa ja mathrockia – kaikki tämä ilman liikaa säröä ja kitaravalleja. Nuoruus oli alunperin Kalle Kalle Kaurasen (kitara ja laulu) sooloprojekti, Kauranen on tuttu basistina meidän All That Plazzille levyttävästä helmestä moshimoshi ja esimerkiksi Entäs Peltonen? –yhtyeestä sekä räppihommissa nimellä Pieni Poika Cale. Bändissä soittavat myös moshimoshin kitaristi/laulaja Aatu Kovanen (basso) ja kitaristi Eetu Tuominen sekä Ilkka Puolakka (koskettimet) ja Mitri Maarajärvi (rummut). Sinkun ja tulevan albumin julkaisee Bad Saunan Felix Lybeckin ja Jenna Soikkelin hieno This Is Not A Dog -taidelafka.

5. Lipstk – Solidarity

Lipstk on Ohion Columbuksesta ponnistava uusi indielempparini, jonka musiikissa yhdistyvät 90-lukuinen powerpop-indie, nykypäivän bedroom-fiilistely, melodisen heleä shoegaze ja rehellinen ja ajaton indierock. Solidarity on bändin tulevan albumin kolmas ja rauhallisin maistiainen, molemmat edelliset singlet ovat olleet korkealla Päivän Biiseissä. Vasta paria tuhatta Spotifyssä striimaava bändi tiivistää paljon tätä aikaa ja sitä miksi ylipäätänsä Päivän Biisejä silloin lähes kuusi vuotta aloin tekemään: maailmassa julkaistaan tällä hetkellä enemmän hyvää musiikkia kuin koskaan, samalla maailmassa on vähemmän ja vähemmän medioita, josta näitä uusia helmiä löytää.

6. Black Pumas – Ice Cream (Pay Phone)

Debyyttialbumillaan globaaliksi ilmiöksi noussut Black Pumas julkaisi perjantaina odotetun kakkosalbuminsa Chronicles of a Diamond. Bluesia, popppia, R&B:tä, psykedeliaa ja jopa jazz-funkia yhdistelevän yhtyeen hienolta levyltä nostetaan listalle varma uusi hitti.

7. Cat Power – Like A Rolling Stone

Se toinen uusi maistiainen Cat Powerin Dylan-levyltä.

8. Taylor Swift – Bad Blood (feat. Kendrick Lamar) (Taylor’s Version)

Taylor Swiftin albumien Taylor-versioinnit ovat mielettömiä, megakevy 1989:n uudella versiolla on mukana Kendrick Lamarin tähdittämä remix megahitistä Bad Blood.

9. Sofia Kourtesis – Habla Con Ella

Ninja Tunelle levyttävä perulaisartisti julkaisi odotetun debyyttialbuminsa perjantaina. Berliinissä kotipaikkaansa pitävä artisti, tuottaja ja dj on noussut ansaituusti melkoiseksi tähdeksi ja hänen levynsä on eittämättä yksi loppuvuoden parhaita elektronisen musiikin albumeita.

10. Grandaddy – Watercooler

Indielegenda Grandaddy on täällä taas. Watercooler on bändin ensimmäinen single tammikuusta julkaistavalta uudelta levyltä, joka on yhtyeen ensimmäinen levy seitsemään vuoteen.