Plutonium 74 -Seitsemän vuoden välein

Plutonium 74 on kyllä ihana, ihmeellinen ja täysin omalaatuinen suomalainen aarre, sellainen jonka pitäisi täyttää parhaimmillana Manu Chaon tapaan stadioneita maailman eri kolkissa ja josta jokaisen suomalaisen pitäisi olla ylpeä ja tietoinen.

Lämmintä, luomuista, nokkelaa, urbaania, sammaleen tuoksuista, perinteistä ja täysin uutta – sitä kaikkea on Plutonium 74 ja on sitä ollut debyyttialbumistaan Pasilasta Kallioon saakka. Aina ajoittain bändi nousee jostain riippukeinustansa ja muistuttaa itsestään nöyrän introvertisti.

Tänään julkaistu Seitsemän vuoden jälkeen on kappale, joka tahtomattaan suolaa niin monet kotimaiset riimittelijät, kuin traditionaalisesta kansanmusiikista vauhtia hakevat yhtyeet, vaikkei se varmasti ketään halua suolata, tehdä vain omaa musiikkia ja sitä Plutonium 74 tekeekin sellaisella pieteetillä, että joku käsityöläisten kultapalkinto pitäisi yhtyeelle saada.

Koronaviruksen takia Päivän Biisit -blogipostaukset tulevat yhä päivittäin, en aina aamulla niitä ehdi tekemään. Pyrin kuitenkin lisäämään kappaleet heti aamulla Spotifyn ja Apple Musicin Päivän Biisit -soittolistoille.

Kuuntele biisi Apple Musicissa.