Jay Electronica – The Neverending Story

Jay Electronica on runollisen profetiaalinen, Gil Scott-Heroniiin verrattavissa oleva viisas tulkitsija, syvälle Nation of Islamin oppeihin uponnut tuottaja/räppäri, jonka kulttistatus MySpace-ajoista lähtien noussut lähes mystisiin mittoihin. Jay Electronica on ehtinyt kertoa, ettei ikinä julkaise täysipitkää levyä, mutta yhtäkkiä pistikin viime perjantaina ulos debyyttialbuminsa A Written Testimony Jay Z:n Roc Nation -levy-yhtiön kautta. A Written Testimony on varmasti yksi alkuvuoden mielenkiintoisia albumeita, se on rento, se on täynnä sielukasta soulia ja rentoa jatsia, Jay Z on mukana sen lähes jokaisella kappaleella ja siinä on myös paljon julistusta. Tuon uskonnollisuuden takia ainakin itse huomaan tarkkailevani levyä vähän ulkopuolelta, mutta silti se vetää kovasti mukaansa.

Päivän Biisiksi albumilta nostetaan pysäyttävän tunnelmallinen The Neverending Story, jolla Jay Elec namedroppaa kaiken syvällisen tarinansa keskellä muun muassa Princen, Serge Gainsbourgin ja Madonnan. Kaksiosaisen kappaleen keskellä käännetään sivua, ensimmäisen luvun kertoo Jay Electctronica ja toisen Jay-Z. Arvostettu Pitchforkin antoi kappaleelle Best New Music -tittelin.

Kuuntele Apple Musicissa.


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.