Liila Jokelin: Sateet tuovat terveisensä

Liila Jokelin julkaisi kolmisen viikkoa sitten mielenkiintoisen ja pysähtymistä vaativan debyyttialbumin Kaamos on huono esimerkki, jolta Päivän Biisiksi nousee vakuuttavasti folkahtava Sateet tuovat terveisensä.

Jokelin tulkitsee kappaleitaan yhtyeensä kanssa sen verran vakuuttavasti ja syvällisesti, että luulisi jopa J. Karjalaisen ihastuvan. Ei yhtään ihme, että Helmi-levyjen julkaisema levy oli myös Helsingin Sanomien pienessä vuoden levyjen listauksessa mukana. Jokelin on musiikkiuransa ohella myös dramaturgi ja näytelmäkirjailija.

Levyn tuotannosta vastaa Risto-yhtyeen Risto Ylihärstilä, joka Jokelinin ja V.J. Salosen ohella vastaa myös sovituksista. Jokelinin (laulu ja kitara) taustalla soittavat Ylihärstilän (koskettimet, rummut, taustalaulu) ja Salosen (kitara, taustalaulu, banjo, mandoliini, basso, kattila) lisäksi Jantso Jokelin (huuliharppu, kurkkulaulu, resonaattorikitara).


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.