Treemer: Meeting

Ikään kuin salaa hiipien, vienosti hymyillen ja vuosikymmenien kansainvälisen diplomaattiuran itsevarmuudella oven taakse on saapunut kolkuttelemaan böndi nimeltä Treemer. Treemer on yhtye, joka nykypäivän informaatiovirrassa sujahtaa kepoisasti siihen ihanan laadukkaaseen indiemusiikkivirtaan, joka maailmalta hitaasti lipuu myös tänne eristyksissä olevaan Pohjolaan. Jotain tuttua Treemerin laatupopissa kuitenkin on, jotain skandinaavista ja jotain ihanan turvallista.

Monet muistavat 90-luvulla vaikuttaneen Pansies-yhtyeen, joka, rehellisyyden nimissä, oli yksi harvoista kansainvälisen tason skandipop-yhtyeistä Suomessa. Bändi nousi Cardigansin vanavedessä kulttimaineeseen muun muassa Japanissa.

Treemerin voidaan sanoa olevan uudelleen kasattu Pansies, mutta oikeasti se on uudelleen kasattu Pansiesin esiaste Chickenpotpie, jonka muodostavat Mia Keurulainen (laulu), Marko Haikonen (kitara), Tommi Lehtonen (rummut), Sam Shingler (kitara) ja Joakim Schonert (basso).

Päivän Biisinä kuultava Meeting on Treemerin viime perjantaina julkaistun debyytti-ep:n nimiraita ja yksi helmistä, kuin vanhan ystävän kotiinpaluu, toivottavasti pitkäkestoinen sellainen.


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.