Tams: Tiikeritee

On taitolaji tehdä haikean naivistista ja syvän Leevi & The Leavingsin -aromin omaavaa pop-musiikkia, jossa kaiken retroilun takaa paljastuva sielukkuus vie lopulta voiton. Maustetytöt on tänä vuonna osoittanut, että parilla nappisuoritusta onnistuu sulattamaan vähintäänkin puolen Suomen sydämet, nyt samasta nerolähteestä ammentava Tams todistaa, että onnistuu homma myös näin.

Siinä missä Maustetytöt ammentaa kurjuuden maksimoinnista, bissestä ja pillereistä, niin Tams tekee saman homman sofistikoituneen heleästi, herkän runopojan ja teehen yksin kotona huolensa upottavan elektropopparin näkökulmasta.

Tiikeritee on kuin haikea sekoitus Leeviä, Samae Koskista, 80-luvun Suomi-iskelmää, Pet Shop Boysiä, Italoa ja hitusen jopa norjalaista futudiskoa. Kappaleessa on paljon kliseitä, jotka tietyllä tapaa ovat se juttu, mutta joita ilmankin voisi elää, Tamsista huokuu nimittäin suojakilven takaa suurien tunteiden tulkin nerokkuus.


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.