Richard Dawson: Jogging

No nyt toimii! Ehdottomasti kesän neroimpia, hitusen vinksahtaneita, mutta raa’an rehellisiä indierock- singlejä ja varsinkin videoita. Jogging on seitsemänninuuttinen mestariteos, jolla Dominolle levyttävä newcastlelainen Richard Dawson käy läpi elämäänsä ja ahdistustaan sekä lenkkeilyn tuomia meditatiivisiä hyötyjä tavalla joka vakuuttaa.

Perjantaina julkaistu kappale ja video eivät vielä maailmanlaajuista hypeä ole saaneet aikaan, en kuitenkaan usko siinä menevän enää kauaa, merkittäköön kuitenkin aikakirjoihin, että tätä kirjoittaessa biisillä oli 6000 Spotify-kuuntelua ja 20 000 YouTube-katselukertaa. Itse pääsin kappaleen pauloihin, kun huomasin niin monen laatumusiikin ystävän hehkuttavan Joggingia sosiaalisessa mediassa; muun muassa Turun moguli Jussi Lehtinen, Fonalin Sami Sanpäkkilä ja Circlen Ektro Records olivat kyseisen helmen hehkuttaen postanneet sosiaaliseen mediaan ylisanoin ja nyt tähän hehkutukseen yhdyn minäkin.

Musiikillisesti ja tunnelmallisesti liikutaan jossain erikoisessa Pixiesin, Jarvis Cockerin ja Divine Comedyn ihmeellisessä välimaastossa.

Joggin on ensimmäinen single Dawsonin 11. lokakuuta julkaistavalta kuudennelta pitkäsoitolta 2020. Knoppitietona kerrottakoon vielä, että herra muuten vieraili Circlen keikalla Sidewaysissä.