Pykäri: Pumped Up With Memories (feat. Nick Triani)

Pykäri julkaisi eilen mielenkiintoisen kakkosalbuminsa O. Levy on kuin metromatka Matinkylästä Itäkeskukseen, jolta löytyy kaikille vähän jotain ja jokainen voi oikealla pysäkillä pysähtyä jonkin itseään miellyttävän helmen äärelle. O on täynnä vieraita, toiset toimivat hyvin, toiset erinomaisesti ja jotkut eivät vaan ole se oma juttu. Kunnianhimo, laatu ja taiteellisuus ovat kuitenkin voittavasti läsnä.

Yksi O:n virkistävistä helmistä on rehellisen rempseästi rokkaava brittipopralli Pumped Up With Memories, jota tähdittää Solitilevy-yhtiön moguli, rakas ystäväni, Nick Triani. Kappale on kuin Pulp-yhtyeen kadonnut klassikko, Magenta Skycoden ykkösalbumilta unohtunut keikkahitti tai Trianin 90-luvun yhtyeen Supermodelin uusi hitti.

Nykyään JVG:n PME-levy-yhtiölle levyttävä Mikko Pykäri on meille kaikille tuttu ernomaisten Reginaja Shine 2009 -yhtyeiden musiikillisena ja tuotannollisena nerona ja mm. Ruger Hauerin Mature-levyn tuottajana. O onkin kuin kokoelma Pykärin monipuolisista visioista, siltä löytyy sliipattua poppia, ylitaiteellista nuorisoräppiä, kaihoa tunnelmaa ja ehkäpä sitten suurimpana albumihelmenä tämä täysin boxin ulkopuolelta iskevä indiehelmi, ikään kuin muistuttaen meidän tarvitsevan Suomeen lisää rosoa.


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.

Nick Triani on hyvä ystäväni ja minun Local Al levyttää hänen Soliti-yhtiölleen. Päivän Biisit on kuitenkin täysin riippumaton nettisivu ja tämä biisi on vaan niin hillitön helmi, että sitä ei voi jättää mitenkään noteeraamatta. Suomessa jääviyskeskustelu on ihan nollassa ja piirit pienet pyörivät maan päämedioissakin aika pokkana, siksi ajattelin tämän hehkutuksen olevan ok. Rauhaa.