Florist: Now

Viime perjantaina taidettiin julkaista yksi vuoden kauneimmista ja pysähdyttävimmistä folkahtavista singer/songwriter-levyistä, kun Florist julkaisi herkän riisutun kolmosalbuminsa Emily Alone. Levy on, varsinkin Amerikassa, saanut kriitikot polvilleen; Pitchfork antoi sille arvostetun Best New Music -tittelin ja hehkutus on muutenkin mieletöntä.

Florist on kahdella ensimmäisellä levyllään ollut yhtye, mutta kolmannella albumillaan Florist on yksin Emily Sprague, joka on tehnyt albumilla kaiken itse. Spraguen äiti kuoli, pitkäaikainen suhde päättyi ja hän muutti yksin Los Angelesiin, jossa maailmaa ja elämää uudelta kamtilta ja yksin pohtien syntyi jotain suurta ja kaunista, albumi täynnä kaipuuta, surua ja kauneutta.

Päivän Biisinä kuultava Now on yksi levyn lukuisista helmistä, se on hieno esimerkki siitä, että levy on täysin samalla viivalla esimerkiksi Elliott Smithin ja Sufjan Stevensin kaltaisten mestareiden rinnalla.

Emily Alone on levy, joka vaatii aikaa pysähtyä, hiljalleen se ottaa halaukseensa ja kasvaan mitä ihmeellisimpiin mittoihin.


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.