Twin Peaks: Dance Through It

Chincagolainen indie-yhtye Twin Peaks nauttii aikamoista kulttisuosiota, bändin huoleton, kitaroita kaihtamaton ja kellareiden kaikuja ammentava indie-soundi on inspiroinut uusia sukupolvia tarttumaan soittimiin ja bändi on vähän salaa hiipimyt yhdeksi viime vuosien isoimmista kulttibändeistä. Hyvänä esimerkkinä Twin Peaksin vaikutuksesta on Stranger Things -starba Finn Wolfhardin bändi Calpurnia, jonka debyytti-ep:n nauhoitti ja tuotti Twin Peaksin Cadien Lake James.

Kulttisankarit ovat nyt lyöttäytyneet yhteen tuottajanero Ethan Johnsin kanssa ja vievät uraansa kellari-indiestä kohti Elvis Costello -henkisiä kaikuja. Johns on se mies, jonka tuotantojäljen takia esimerkiksi Kings of Leonista tuli mitä se on ja tokihan Johnsin kädenjälkeen on luottanut myös mm. Paul McCartney.

Dance Through It on ensimmäinen single Twin Peaksi syyskuussa julkaistavalta levyltä Lookout Low ja pienen mutustelun ja jälkeen se kasvaa mainioksi helmeksi. Biisi on jotain aivan muuta kuin Twin Peaksiltä osasi odottaa, mutta kun tiedostaa sekä bändin että tuottaja Johnsin visionäärisyyden, nyt hommahan toimii vähän kuin kulta-ajan Blur rennoimmillaan.


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.