Bon Iver: Faith

Bon Iver on eittämättä yksi aikamme suurimmista ja historiaan jäävistä singer/songwritereista, artisti jonka vaikutus kuuluu musiikin kehityksessä indiestä jopa Kanye Westiin.

Justin Vernonin mies ja kitara mökillä -fiilistelystä täysin omissa svääreissä seilaavaksi, mutta silti aikaamme täydellisesti peilaavaksi yhtyeeksi kasvanut Bon Iver julkaisi eilen kaksi uutta biisiä ja ilmoitti samalla julkaisevansa elokuun 30. päivä neljännen albuminsa i,i (jeps, noin se kirjoitetaan, aikamme kuvaa kaiketi sekin).

Päivän Biisinä kuultava Faith on kauniin harmooninen popmestariteos, Bon Iverin mittapuulla lähes radiohitiksi kelpaava kepeän helppo makupala, jota kelpaa fiilistellä kuin lämmintä, hieman syksyisen haikeaa halausta. Biisi on samalla tulevan albumin toinen Päivän Biisi, eikä varmasti viimeinen. Tuplahattutemppua siis odotellessa, viime vuonna Justin Vernon teki Päivän Biisit -hattutempun The National -yhtyeen Aaron Dessnerin kanssa muodostamalla Big Red Machinella.

Itselleni Bon Iverin edellinen levy 22, A Million on yksi koko kohta loppuvan vuosikymmenen suurimmista levyistä. On vaikea uskoa tulevan levyn yltävän aivan samalle tasolle edeltäjänsä kanssa, mutta lähelle varmasti. Vernon on kertonut i,i:n päättävän neljän albumin syklin, debyytti For Emma, Forever Ago oli talvi, Bon Iver, Bon Iver kevät, 22, A Million kesä ja tuleva i,i syksy.

Tulevan levyn vierailijakaarti on myös vakuuttava: James Blake, The Nationalin Bryce ja Aaron Dessner, Bruce Hornsby, Moses Sumney, Francis & The Lights’ Francis Starlite, Megafaunin Phil ja Brad Cook, Poliçan Channy Leaneagh, Spank Rockin Naeem Juwan, Velvet Negroni, ja Marta Salogni.


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.