Mike Patton & Jean-Claude Vannier: Chansons D’Amour

Faith No More -jehu ja erikoismies Mike Patton sekä ranskalainen säveltäjä- ja muusikkolegenda Jean-Claude Vannier tapasivat Hollywood Bowlissa vuonna 2011 järjestetyssä Serge Gainsbourg -illassa. Patton ja Vannier tulivat sen verran hyvin juttuun keskenään, että päättivät tehdä yhdessä myös musiikkia. Päivän Biisinä kuullaan syyskuun 13. päivä julkaistavan Corpse Flower -albumin toinen maistiainen Chansons D’Amour.

Chansons D’Amour on tyylikkään pianovetoinen, tumma ja mestarillisesti orkestroitu chanson-helmi, johon Patton tuo laulullaan omalaatuista särmäänsä.

Vannier oli varsinkin 70-luvulla Gainsbourgin tasoinen nero ja tyylitaju tuntuu olevan yhä hienosti tallella, Pattonilla sen sijaan on viime vuosina ollut tapana olla omien maneereidensa orja ja on sitä ehkä hitusen liikaa nytkin. Parhaimmillaan Chansons D’Amour on tyylikäs Gainsbourgille kunniaa tekemä helmi, heikoimmillaan se kallistuu Fun Lovin Criminals -tyyliseksi kieli poskella tehdyksi lauluksi, hyväksi sellaiseksi onneksi.


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.