Tinariwen: Taqkal Tarha (feat. Micah Nelson)

Malin Grammy-palkitut aavikkobluesin kuninkaat ilmoittivat tämän akustisesti jumittaman helmen myötä julkaisevansa syksyllä uuden Amdjar-albumin, jonka vierailijakaartiin kuuluu muun muassa mandolinia ja charangoa Päivän Biisinä kuultavalla ensisinglellä soittava Neil Youngin kitaristi (ja Willie Nelsonin poika) Micah Nelson, Bad Seeds –jehu Warren Ellis, Sunn O))) -yhtyeen Stephen O’Malley sekä Cass McCombs, mutta kuten aina, pääosassa ovat Saharan paimentolaiskansan maailmankuulut nerot.

Albumi nauhoitettiin Tinariwenin 12 päivän matkalla Marokon Saharassa järjestettävältä paimentolaiskulttuuriin keskittyvältä Taragalte Festivalilta Mauritanian pääkaupunkiin Nouakchottiin. Ranskalainen tuotantoryhmä tallensi iltaisin ja öisin karavaanin leireillä tekemää musiikkia ja lopputulos on mykistävän hieno.


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.